SUSRET MEDITERANSKOG POKRETA ZA DJEČJU PARTICIPACIJU

Od 18. do 22. listopada 2023. predstavnici DND-a Opatija, Fran Rubeša, Sanja Škorić i Antonia Katić sudjelovali su na susretu Mediteranskog pokreta za dječju participaciju na Malti.

Mediteranski pokret za dječju participaciju aktivna je mreža mediteranskih organizacija i pojedinaca koji rade na osnaživanju djece i maloljetnika na području Mediterana. Sanja Škorić članica je Izvršnog odbora organizacije. Fran je član 1. saziva Dječjeg vijeća Mediteranskog pokreta za dječju participaciju, a Antonia je članica radnih skupina organzacije. Predsjednica organizacije je bivša predsjednica Malte, Marie Louise Coleiro Preca.

Na susretu su uz DND Opatiju bili predstavnici organizacija članica pokreta iz Slovenije, Cipra, Malte, Tunisa i Srbije. Naši su predstavnici sudjelovali u sastancima Izvršnog odbora, Danu članova organizacije i Generalne skupštine; sudjelovali su u svečanoj ceremoniji koja se održala u Villi Bighi povodom obilježavanja Međunarodnog dana za rješavanje konflikata UN-a i dodjeli Lysistrata nagrade koja se dodjeljuje iznimnim pojedincima u području zagovaranja mira.  Neki od uvaženih gostiju bili su predsjednica Mediteranskog pokreta za dječju participaciju i bivša predsjednica Republike Malte Marie-Louise Coleiro Preca, predstavnica glavnog tajnika UN-a za djecu i oružane snage Virginia Gamba, prof. Stephen Calleya, član Zastupničkog doma Malte Anglu Farrugia i mnogi drugi.

Zajednička poruka djece i odraslih sa susreta je: “Zajedno zagovarajmo mir u svijetu!”

PODIJELI VIJEST NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

POVEZANE VIJESTI